Välja bil efter dess lampsken

Som den belysningsnörd jag är – arbetsskada – så analyserar jag belysning överallt. När jag besöker en restaurang så fastnar jag oförsvarligt länge vid reflektioner kring hur de belyst rummen (oftast under all försvarlig kritik) och när jag ska skapa mysig atmosfär hemma så kan jag spendera flera minuter vid alla dimmerknappar jag har fått installerat. Jag blir inte så lite hackad på av nära och kära för denna besatthet, men jag tänker att alla har vi väl våra små egenheter. När man ”kan” belysning, som jag, så ser man felen så tydligt – och man påverkas väldigt negativt av dem.

Kallt ljus går alltid bort

Just nu är jag på jakt efter en ny bil och föga förvånande vill jag såklart ha en bil med belysning i toppklass. Det gäller både lampornas sken, ljusstyrka, nyans och design. Hur är lamporna placerade på bilen? Är de lagom kalla/varma i sitt sken och är skennyansen precis så som jag vill ha den. Även belysningen inne i bilen är viktig för mig. I allmänhet gillar jag sken som drar åt det varma hållet utan att det får bli för dovt. Kallt, blått ljus går alltid bort.

Skodas lampor i toppklass

Jag har testkört några bilar och de flesta har sållats bort. En som jag fastnade mycket för tack vare bland annat belysningen är Skoda. Jag har aldrig ägt en Skoda förr men den är både snygg och skön att köra också är belysningen i toppklass. Jag ska åka ner till Ystad och besöka en Skoda återförsäljare till helgen och se vilken av alla modeller jag gillar mest.