Retrofit led lysrör skapar nya möjligheter

Det är relativt vanligt att företag idag väljer bort led belysning p.g.a den höga investeringskostnaden. I de flesta fall kräver en övergång från halogen till led att man byter ut både armatur och lysrör för att det ska fungera ordentligt. Men nu blir allt vanligare med retrofit-lösningar inom Sverige vilket skapar helt nya möjligheter. Om ett företag väljer att ersätta sina ljuskällor med led lysrör så behöver man inte byta ut armaturen vilket reducerar investeringskostnaden avsevärt. Det är viktigt att man ber en behöring elektriker undersöka den befintliga installationen i lokalen innan man genomför ett byte för att säkerhetställa att retrofit är en passande lösning för sina T8 rör. Väldigt gamla armaturer (över 40 år) bör man byta ut då de förbrukar onödigt mycket energi jämfört med nyare armaturer. Ifall armaturen inte har en glimtändare så kan detta innebära problem om man försöker byta till led rakt av.

Led panel är populärt för kontorslandskap

Traditionella paneler som vi ofta ser inom kontorsmiljöer och offentliga lokaler kan upplevas som väldigt tråkiga och stela men dess fördel är att de avger en jämn belysning per kvadratcentimeter. En led panel har därför blivit ett självklart val för kontor och fastigheter som prioriterar effektiva belysningslösningar före utseende. Tanken är att genomföra kostnadsbesparingar utan att ljuskvaliteten påverkas negativt och då är led paneler ett väldigt bra alternativ. Vanligtvis monterar man led paneler i taket (infällda paneler), men det finns även led paneler som hänger fritt på en vajer vilket kan skapa en futuristisk känsla i lokalen.